مشتریان گرامی مجموعه آرکاکول به اطلاع شما عزیزان میرساند به دلیل نوسانات بازار، قیمت تمامی محصولات از هفته آتی (1403/05/27) افزایش مییابد. و تمامی سفارشات ثبت شده شما عزیزان تا پایان (1403/05/24) شامل اعتبار قیمت میباشد و پس از این تاریخ شامل افزایش میشود.
مشتریان گرامی مجموعه آرکاکول به اطلاع شما عزیزان میرساند به دلیل نوسانات بازار، قیمت تمامی محصولات از هفته آتی (1403/05/27) افزایش مییابد. و تمامی سفارشات ثبت شده شما عزیزان تا پایان (1403/05/24) شامل اعتبار قیمت میباشد و پس از این تاریخ شامل افزایش میشود.
سردخانه میوه یکی از اصلیترین دلایل رسیدن میوهها و سبزیهای تازه به دست مصرفکننده نهایی است. این سازهها با امکان انبار حجم زیادی از محصولات مختلف کمک زیادی به حفظ تازگی آنها در طولانیمدت میکنند.
طراحی و اجرای سردخانه میوه نیازمند رعایت چارچوبهایی است که در صورت پیادهسازی دقیق هزینههای آتی سردخانه را بهشدت کاهش میدهند و عملکرد و کارایی آن را بسیار بالا میبرد.
در این مقاله از آرکاکول به سراغ بررسی اصلیترین اجزا و مراحل طراحی و پیادهسازی یک سردخانه استاندارد میوه رفتهایم.
انبار مواد غذایی و میوهها یکی از مهمترین بخشهای زنجیره تامین است. سردخانه میوه در این میان به دلیل نقش حیاتی در تامین کیفیت و نگهداری این نوع محصولات برای زنجیره تامین اهمیتی دوچندان دارد. اما این نقش حیاتی چگونه ایفا میشود و چگونه سردخانههای میوه میتوانند بهینهترین عملکرد را داشته باشند؟
پاسخ بدون شک در طراحی صحیح و اصولی و استفاده از تجهیزات مناسب برای سردخانه است. منظور از تجهیزات مناسب یعنی بهکارگیری انواع کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و سایر اجزای سردخانه که کاملا متناسب و مناسب با ابعاد، گنجایش، نوع محصول، منطقه احداث، استانداردهای خاص صنعت و... باشد.
طراحی صحیح و اصولی سردخانه میوه نیز به شما میکند تا محصولات را برای مدت زمان طولانی بدون نگرانی از فساد یا کاهش کیفیت نگهداری و روانه بازار کنید. کمکگرفتن از مجموعههایی که سالهای سال است بهطور تخصصی در حوزه طراحی، تامین و تجهیز انواع سردخانه فعالیت دارند بهترین گزینهای است که میتوانید از آن استفاده کرده و عملکرد صحیح سردخانه خود را تا سالهای سال تضمین کنید.
مزایای طراحی بهینه سردخانه میوه را میتوان از دو جنبه بررسی کرد: اول اینکه مدت زمان نگهداری از محصولات به میزان چشمگیری افزایش پیدا میکند و ماندگاری انواع میوه در آن برای طولانیمدت تضمین میشود، البته به شرط رعایت سایر موارد و الزامات.
دوم اینکه هزینه نگهداری از سردخانه بهشکل محسوسی کاهش پیدا میکند و شما نیازی ندارید تا مدتها پس از بارگیری سردخانه، هزینههای مختلفی برای تعمیرات و تعویض قطعات آن بپردازید.
هیچ فرقی ندارد سردخانه میوه شما بالاصفری باشد یا زیرصفری، طراحی اولیه آن و استفاده از دستگاهها و اجزای استاندارد برای اطمینان از عملکرد صحیح سردخانه مهمترین کاری است که پیش از شروع به ساخت آن باید انجام دهید.
انتخاب متریال مورد نیاز برای پوشش سقف و دیوار، انتخاب محل مناسب برای قرارگرفتن اجزای سیکل تبرید، طراحی درست چینش طبقهها و قفسهها کارهایی است که باید توسط یک تیم متخصص اجرا و نصب سردخانه برای شما انجام شود تا نگران عملکرد سردخانه در آینده نباشید. یک طراحی اصولی و اجرای صحیح باعث میشود تا میوههای شما در سردخانه باکیفیت باقی بمانند و از فساد دور باشند.
طراحی سردخانه میوه مراحل و فرایندهایی دارد که رعایت دقیق آنها به باعث میشود از هزینههای آتی جلوگیری کنید و فعالیتهای روتین سردخانه بهبهترین شکل انجام شود. این مراحل از انتخاب محل ساخت سردخانه تا انتخاب تجهیزات و جایگذاری قفسهها و انتخاب عایقبندی مناسب را شامل میشود. بهصورت خلاصه مراحل ساخت سردخانه میوه شامل موارد زیر است:
در ادامه هر مرحله را بررسی کوتاهی میکنیم تا بیشتر با روند کار طراحی و اجرای سردخانه صنعتی آشنا شوید.
بسیار مهم است که سردخانه در چه محل و اقلیمی احداث میشود. آیا منطقه گرم و خشک است یا پربارش و مرطوب. درواقع انتخاب تجهیزات، اجزا و حتی نوع عایقبندی سردخانه به محل و اقلیم احداث آن بستگی دارد. برای مثال اگر سردخانه در اقلیم گرم و خشک باشد باید از تجهیزات عایقبندی خاصی استفاده کرد، یا اگر در مناطق پربارش و مرطوب باشد باید تجهیزات کنترل رطوبت خاصی بهکار برد.
یک تیم حرفهای که تجربه اجرای سردخانههای مختلف با حجمهای متنوع را در اقلیمهای متفاوت دارد میتواند بهترین انتخاب شما برای دریافت مشاوره و اجرای سردخانه میوه باشد.
بعد از اینکه محل احداث سردخانه مشخص شد باید به سراغ تعیین نوع سردخانه بروید. آیا سردخانه بالاصفری پاسخگوی نیازهای شما است یا زیر صفری؟ استفاده از چه برند و کدام مدل تجهیزات سرمایشی میتواند بهترین بازدهی را براساس نوع اقلیم و شرایط آبوهوایی منطقه احداث سردخانه داشته باشد؟ پس از تعیین این موارد باید عملیات تجهیز سردخانه را شروع کنید.
وقتی زیرصفری، بالا صفری یا دومداره بودن سردخانه مشخص شد باید ابعاد و حجم مورد نیاز نیز تعیین شود تا انتخاب اجزای سردخانه با آن هماهنگ باشد. این مهم باید در مرحله طراحی و انتخاب اجزای سردخانه در مشورت با متخصصان امر تعیین شود. اگر اجزا را نامتناسب با حجم و ابعاد سردخانه انتخاب کنید احتمال اینکه مجبور شوید در آینده هزینه بیشتری بپردازید وجود دارد.
اصلیترین موضوعی که باید در سردخانهها رعایت شود کنترل دقیق دما و رطوبت است. این وظیفه مهم بر دوش سیکل تبرید است؛ اصلیترین اجزای سیکل تبرید شامل کمپرسور، کندانسور، اواپراتور، فنها و لولهها، گاز مبرد و... است که باید بهگونهای انتخاب شوند تا مانند یک پازل، درست و دقیق کنار هم بنشینند و درنهایت یک عملکرد بینقص را ارائه دهند.
عایقبندی سردخانه یکی از مهمترین بخشهای طراحی و اجرای سردخانه میوه است. اگر عایقبندی درست و اصولی انجام نشود تمام زحمات و هزینههایی که در مراحل قبلی کردهاید از بین میروند و عملا سردخانه کارایی لازم را نخواهد داشت. برای پوشش سقف و دیوار و کف سردخانه بهترین عایقبندی متریالی به نام ساندویچ پانل است.
ساندویچ پانلها در انواع مختلف وجود دارند و حتی در بازار ساندویچ پانل سردخانه با همین عنوان تولید و بهفروش میرسد. این پانلها ضخامت بیشتری دارند و فوم عایق آنها از موادی است که به خوبی در برابر تبادل حرارت و رطوبت مقاوم هستند. عایقبندی کف سردخانه نیز اهمیت زیادی دارد، برای این بخش نیز میتوانید از ساندویچ پانلهای مخصوص کف سردخانه استفاده کنید.
بهتر است حتما استفاده از ساندویچ پانل با عایقهای استاندارد دما و رطوبت را در اولویت بگذارید. چرا که عایقبندی درست و اصولی ضامن ادامه فعالیت بدون مشکل سردخانه است.
شکل چیدمان قفسهها و طاقچهها یکی از مهمترین کارهایی است که باید در زمان طراحی و اجرای سردخانه به آن توجه شود و متاسفانه در بیشتر اوقات به آن بیتوجهی میشود. فرض کنید بهترین برند و متناسبترین دستگاههای برودتی را در سردخانه پیادهسازی کردهاید. اما شکل چینش قفسهها و وجود مانعهای متعدد در مسیر سیکل سرمایشی ممکن است پخش یکنواخت سرما در سردخانه را مختل کند. این موضوع را حتما در زمان طراحی سردخانه در نظر بگیرید و دریچههای تهویه مطبوع و قفسهها را در مکانهای درست نصب کنید تا از آسیبهای احتمالی دور باشید.
عامل مهم فساد محصولات در سردخانههای میوه رطوبت است، دلیل آنهم به این موضوع برمیگردد که میوههای برای سالم ماندن به مقداری از رطوبت نیاز دارند، بالا و پایین شدن این مقدار باعث فساد محصول شده و زیانهای مالی بهدنبال دارد. استفاده از تجهیزات دقیق بررسی و مدیریت رطوبت میتواند این چالش را بهخوبی حل کند و خیال شما را راحت کند.
بعد از مشخص شدن روند و فرایندهای پیادهسازی سردخانه میوه باید با اصول اولیه طراحی و اجرای سردخانهها نیز آشنا باشیم. این اصول شامل مواردی میشود که قطعا شما با آنها آشنا هستید اما یادآوری دوباره آن به شما کمک میکند تصمیمگیری بهتری داشته باشید.
استفاده از متریال با کیفیت برای تجهیز دیوارها، سقف و کف سردخانه، استفاده از تیمهای حرفهای برای مشاوره و خرید تجهیزات از منابع دست اول و متخصص خیال شما را بابت عملکرد صحیح سردخانه برای سالهای متمادی راحت میکند. هزینه شما در این بخش در اصل نوعی سرمایهگذاری است، سرمایهگذاری که از ایجاد هزینههای آتی جلوگیری میکند.
افراد زیادی هستند که به طراحی و اجرای سردخانه شما کمک میکنند. اما کسانیکه متخصص این کار هستند و سالها تجربه و دانش درباره این کار دارند واقعا کم هستند و استفاده از دانش و تجربه کاری آنها به شما کمک میکند سردخانه خود را با خیال آسوده و اطمینان از عملکرد صحیح اجزای آن راهاندازی کنید.
ما در آرکاکول با سالها تجربه در زمینه راهاندازی انواع سردخانههای زیر صفری، بالا صفری، سردخانه میوه، سردخانه مواد پروتئینی و... آماده ارائه مشاوره و کمک به شما برای ساخت یک سردخانه بینقص هستیم.
آرکاکول نماینده فروش و خدمات پس از فروش بهترین برندهای سرمایشی و سردخانهای در ایران است. شما میتوانید تمام مراحل طراحی و اجرای سردخانه میوه خود را به ما بسپارید و همچنین تمام قطعات، اجزا و دستگاههای مورد نیاز مانند کمپرسور، کندانسور و... را نیز با اطمینان از اصالت و کیفیت بالا از آرکاکول بخرید. برای تماس با ما میتوانید با شماره 09120992457 تماس بگیرید یا به سایت آرکاکول مراجعه کنید.
هنوز حسابی ندارید؟
ایجاد یک حساب کاربری