مشتریان گرامی مجموعه آرکاکول به اطلاع شما عزیزان میرساند به دلیل نوسانات بازار، قیمت تمامی محصولات از تاریخ 1403/08/12 شامل اعتبار نمیباشد. برای اطلاع از قیمت نهایی و بهروز و همچنین دریافت پیشفاکتور با شماره 09120992457 تماس حاصل فرمایید.
مشتریان گرامی مجموعه آرکاکول به اطلاع شما عزیزان میرساند به دلیل نوسانات بازار، قیمت تمامی محصولات از تاریخ 1403/08/12 شامل اعتبار نمیباشد. برای اطلاع از قیمت نهایی و بهروز و همچنین دریافت پیشفاکتور با شماره 09120992457 تماس حاصل فرمایید.
خط مایع به تمام تجهیزات، اتصالات و قطعاتی گفته میشود که در سیکل تبرید بین خروجی کندانسور و ورودی شیر انبساط قرار دارند. در این بخش از سیکل تبرید ماده مبرد بههیچ وجه نباید بهصورت گاز باشد و دلیل نامگذاری این بخش از سیکل نیز همین است.
به دلیل اهمیت بالای عملکرد صحیح خط مایع، طراحی و اجرای آن باید توسط متخصصان و مجموعههای کارآزموده باشد تا هرگونه خطا و نقص عمکلرد در این سیستم به صفر برسد.
با این مطلب از آرکاکول همراه باشید تا درباره اهمیت خط مایع، اجزا و قطعات مهم و ویژگیهای طراحی اصولی آن بیشتر آشنا شوید.
گاز مبرد پس از خروج از کندانسور تغییر فاز میدهد و تبدیل به مایع میشود، مبرد تا شیر انبساط باید بهصورت مایع باقی بماند و با ورود به اکسپنشن ولو مجدد تغییر فاز دهد و تبدیل به گاز شود. تمام قطعات، لولهها، اتصالات و تجهیزاتی که برای حفظ این حالت از مبرد و تکمیل چرخه سرمایش در این مسیر قرار میگیرند خط مایع نام دارند.
در ادامه به بررسی و معرفی عمکلرد اجزای خط مایع میپردازیم. شما میتوانید برای خرید یا مشاوره خرید هریک از این اجزا با متخصصان و کارشناسان ما در آرکاکول در تماس باشید.
فیلتر درایر یا فیلتر ساکشن در دو نوع هسته قابل تعویض و دائمی در بازار موجود است. وظیه اصلی این قطعه حذف آلودگی و ناخالصیها از سیستم تبرید است. خاک، لجن، اسیدها، روغن و رطوبت همگی توسط فیلتر درایر از داخل خط مایع جمعآوری میشود.
شیر انبساط یا اکسپنشن ولو یکی از اجزای اصلی سیستمهای تبرید است. این قطعه کاهش فشار مبرد که توسط کمپرسور بالا رفته است آن را آماده ورود به اواپراتور میکند. کاهش و کنترل فشار مبرد اصلیترین وظیفه این قطعه است.
سایت گلس قطعهای برای مشاهده وضعیت مبرد و سایر سیالهای موجود در سیستم تبرید، مانند روغن کمپرسور، است. این قطعه درواقع یک دریچه شیشهای است که در امتداد لوله خط مایع و دقیقا قبل از شیر انبساط قرار میگیرد و امکان مشاهده کیفیت مایع مبرد را ممکن میکند.
چک ولو یا شیر یکطرفه قطعهای است دارای یک ورودی و یک خروجی که اجازه حرکت مایع در خلاف جهت لوله را نمیدهد. این شیر بهمحض ایجاد جریان برعکس داخل خط مایع بسته میشود. چک ولو در انواع لولایی و سوپاپی تولید میشود و انواع برنجی، استیل، فولادی، نیکل، آلیاژی و پلاستیکی آن در بازار موجود است.
اویل سپراتور یا جداکننده روغن دقیقا در خروجی کمپرسور سیکل تبرید قرار میگیرد. وظیفه این قطعه جداکردن روغن از مایع مبرد است. جداکنندهها معمولا از سه بخش تشکیل شدهاند: بدنه، صفحه فلزی و شناورکننده که به آن فلوتر نیز گفته میشود.
شیر توپی یا بال ولو قطعهای است که در خط مایع برای کنترل فشار و قطع و وصل جریان سیالهای سیکل تبرید استفاده میشود.
مایع شکن یا آکومولاتور قطعهای است که اجازه نمیدهد هیچ مایع دیگری وارد خط مایع و مبرد شود. این قطعه قبل از کمپرسور نصب میشود و علاوهبر تنظیم فشار خط مایع از ورود مایع اضافی به کمپرسور جلوگیری میکند.
سوزن شیر انبساط، تنظیمکننده جریان مبرد ورودی به شیر انبساط است. مبرد هنگام عبور از سوزن شیر انبساط دچار افت فشار شده و تغییر فاز میدهد. همچنین این قطعه میزان پاشش مبرد را هم تنظیم میکند.
شیر برقی بین کندانسور و شیر انبساط و قبل از رسیور نصب میشود. وظیفه آن بستن مسیر مبرد و کاهش فشار آن در کمپرسور و اواپراتور است.
یکی از اجزای مهم کنترل جریان مبرد در خط مایع است. از شیر دستی در زمانی که دمای مبرد بالا باشد استفاده نمیشود.
در خط مایع ممکن است به دلیل حرکت سیال و تغییرات فشار تجهیزات دچار ارتعاش و لرزش شوند، از لرزهگیر برای دفع این فشار استفاده میشود. معمولا کمپرسورهای پیستونی بیش از سایر مدلها به لرزه گیر نیاز دارند.
حالا که با اجزا و عملکرد قطعات اصلی خط مایع در سردخانه آشنا شدید بهتر است نگاهی هم به انواع مختلف خط مایع بیاندازیم. خط مایع مانند رگهای خونی یک سیستم تبرید هستند، این سیستم میتواند سردخانه، چیلر، سیستمهای تهویه مطبوع و بهطورکلی سیستمی باشد که وظیفه جذب گرمای محیط را دارد. اصلیترین انواع خط مایع شامل موارد زیر است:
این خط مایع نیز در سیستمهای تهویه مطبوع و چیلینگ استفاده میشود.
طراحی و اجرای خط مایع فرایندی تخصصی است و بهتر است توسط تیمهایی انجام شود که تجربه و دانش بالایی در این زمینه دارند. طراحی یک خط مایع بهینه نیازمند مراحلی است که در ادامه آنها را توضیح میدهیم.
اجرای خط مایع پس از تایید طراحی و تامین قطعات آغاز میشود، این مرحله شامل گامهای زیر است.
مرحله آخر راهاندازی و تست خط مایع است، گامهای این مرحله شامل:
با رعایت این نکات، میتوان خط مایعی را طراحی، اجرا و راهاندازی کرد که عملکردی بهینه، ایمن و مطابق با نیازهای سیستم تبرید داشته باشد، مهمترین نکات راه و نگهداری خط مایع از قرار زیر است:
همچنین برخی نکات دیگر نیز هستند که مربوط به هر مرحله از اجرای خط مایع و همچنین پس از اجرای آن است. این نکات را در ادامه بهطور خلاصه بررسی میکنیم:
برای حفظ عملکرد بهینه و ایمن خط مایع، باید برنامهای منظم برای نگهداری و بازرسی آن تدوین و اجرا شود. این برنامه باید شامل موارد زیر باشد:
در خطوط مایع، مانند هر سیستم دیگری، ممکن است مشکلاتی بروز کند. برخی از مشکلات رایج و راه حلهای آنها عبارتند از:
افراد زیادی هستند که به طراحی و اجرای سردخانه شما کمک میکنند. اما کسانیکه متخصص این کار هستند و سالها تجربه و دانش درباره این کار دارند واقعا کم هستند و استفاده از دانش و تجربه کاری آنها به شما کمک میکند سردخانه خود را با خیال آسوده و اطمینان از عملکرد صحیح اجزای آن راهاندازی کنید.
هنوز حسابی ندارید؟
ایجاد یک حساب کاربری