مشتریان گرامی مجموعه آرکاکول به اطلاع شما عزیزان می‌رساند به دلیل نوسانات بازار، قیمت تمامی محصولات از هفته آتی (1403/05/27) افزایش می‌یابد. و تمامی سفارشات ثبت شده شما عزیزان تا پایان (1403/05/24) شامل اعتبار قیمت می‌باشد و پس از این تاریخ شامل افزایش می‌شود.

مشتریان گرامی مجموعه آرکاکول به اطلاع شما عزیزان می‌رساند به دلیل نوسانات بازار، قیمت تمامی محصولات از هفته آتی (1403/05/27) افزایش می‌یابد. و تمامی سفارشات ثبت شده شما عزیزان تا پایان (1403/05/24) شامل اعتبار قیمت می‌باشد و پس از این تاریخ شامل افزایش می‌شود.

راهنمای خرید یخساز قالبی

یخسازهای قالبی کاربردهای مختلفی در صنایع مختلف دارند. از رستوران‌ها و هتل‌ها گرفته تا کارخانه‌های تولید و بسته‌بندی مواد غذایی و دارویی از این دستگاه بهره‌ می‌برند تا از محصولات خود در برابر فساد محافظت کنند. همچنین این دستگاه‌ها دسترسی به آب خنک و گوارا را آسان می‌کنند و در مناسبت‌های خاص، مانند اربعین، استفاده از این دستگاه کمک بزرگی به تامین آب سرد مورد نیاز می‌کند.

یخساز قالبی اجزای مختلفی دارد که هرکدام تاثیر زیادی در عملکرد آن دارند. در این مقاله از آرکاکول می‌خواهیم به سراغ بررسی اجزای این دستگاه صنعتی برویم و نکات مهمی که باید در زمان خرید آن رعایت کنید را کنکاش کنیم.

یخ‌ساز قالبی چیست؟

یخساز قالبی با استفاده از فرایند تبرید آب را به یخ تبدیل می‌کند. مانند هر سیستم سرمایشی، این سیستم نیز از کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و مایع تبرید برای کاهش دما استفاده می‌کند. این دستگاه مصارف خانگی، صنعتی و تجاری دارد و می‌توان از آن برای تولید یخ در حجم و اندازه‌های مختلف استفاده کرد.

یخ ساز آب شور

انواع یخساز قالبی

انواع مختلف یخسازهای قالبی را می‌توان در سه دسته اصلی تقسیم‌بندی کرد: خانگی، تجاری و صنعتی. این تقسیم‌بندی براساس توان و ظرفیت دستگاه برای تولید یخ در هر ۲۴ ساعت است. بهتر است پیش از تصمیم به خرید هر نوع دستگاه یخساز قالبی ابتدا با متخصصان ما در آرکاکول تماس بگیرید و با شرح نیازهای‌تان بهترین نوع را برای رفع آن‌ها انتخاب کنید. در ادامه انواع مختلف دستگاه‌های یخساز را بررسی می‌کنیم.

یخساز قالبی خانگی

این دستگاه‌ها در حجم و ابعاد کوچک تولید می‌شوند و معمولا امکان جابه‌جایی دارند. ظرفیت تولید این نوع از یخسازها برای صنایع کوچک و شاید متوسط مناسب باشد و با توجه به این‌که ابعاد کوچکی دارند بسیار پرطرفدار هستند. همچنین از این دستگاه‌ها می‌توان در هیات‌های مذهبی و موکب‌ها نیز استفاده کرد. رستوران‌ها و هتل‌ها نیز می‌توانند از این دستگاه برای حفظ تازگی و طراوت محصولات و مواد اولیه خود استفاده کنند.

یخساز قالبی تجاری

تفاوت این دستگاه با نوع قبلی در حجم قالب‌ها و توان و ظرفیت تولید یخ در هر ساعت است. برای مثال قالب‌های دستگاه‌های خانگی ۱۲ کیلوگرمی هستند و در انواع  60،48،32،24،16 قالبی تولید می‌شوند، درحالی‌که انواع تجاری آن با حجم‌ قالب ۱۵ کیلوگرمی و در ظرفیت‌های ۶۰ و ۸۰ قالبی تولید می‌شوند.

یخساز قالبی صنعتی

یخسازهای صنعتی در ابعادی بسیار بزرگ تولید و بیشتر در کارخانه‌های یخ‌سازی استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها معمولا مجهز به جرثقیل، پرکن خودکار، میز تخیله و... هستند. ظرفیت این دستگاه از ۶۰ تا ۴۰۰ قالب است و حجم قالب‌ها معمولا ۲۵ کیلوگرمی هستند.

عملکرد دستگاه یخساز قالبی چگونه است؟

برای این‌که بتوانید یک دستگاه یخساز قالبی مناسب بخرید نیاز است با طرز کار آن آشنا باشید. در این بخش می‌خواهیم عملکرد اصلی این دستگاه و چگونگی تبدیل آب به یخ در آن‌ها را بررسی کنیم.

اجزای اصلی این دستگاه شامل کمپرسور، کندانسور و اواپراتور است. برای تهیه یخ ابتدا قالب‌ها با آب بهداشتی پر می‌شوند و درون یک وان قرار می‌گیرند، داخل این وان از آب‌نمک پر می‌شود و به آن وان براین (Brine) گفته می‌شود. دلیل استفاده از آب‌نمک این است که دمای انجماد آن کم‌تر از آب معمولی است و عمل انجماد به کمک آن سریع‌تر انجام می‌شود.

وقتی قالب‌ها درون وان براین قرار گرفتند، محلول باید دور قالب‌ها به گردش دربیاید، برای این کار از یک هم‌زن یا آجیتاتور (Agitator) استفاده می‌شود. آب‌نمک داخل وان توسط هم‌زن به گردش در می‌آید و با عبور از کندانسور و اواپراتور سرد می‌شود. سپس کم‌کم گرمای قالب‌ها گرفته شده و آب داخل آن‌ها تبدیل به یخ می‌شود.

اجزای یخ‌ساز قالبی

برای این‌که سیکل تبدیل آب به یخ به‌درستی و بدون خطا کار کند نیاز است اجزای سیستم با توجه به توان و ظرفیت آن انتخاب شوند. اجزای یخساز به دو بخش اجزای سیکل سرمایش و قطعاتی که در تولید و تخلیه یخ کاربرد دارند تقسیم می‌شوند، ابتدا اجزای سیکل تبرید را بررسی می‌کنیم:

  • کمپرسور: وظیفه فشرده کردن گاز مبرد و گردش آن در سیکل تبرید را به عهده دارد، این قطعه در دو نوع پیستونی یا اسکرو در بازار موجود است و انتخاب نوع آن باید با توجه به نوع مبرد و ظرفیت دستگاه باشد.
  • کندانسور: یا مبدل حرارتی، وظیفه دارد گرمای گاز مبرد فشرده شده را به بیرون منتقل کند. این قطعه در انواع مختلف آب‌خنک، هواخنک، تبخیری و... تولید شده است.
  • اواپراتور: این قطعه گرمای آب داخل قالب‌ها را جذب می‌کند و باعث یخ زدن آن می‌شود. انتحاب اواپراتور مناسب باید با توجه به ظرفیت و توان یخساز باشد. همچنین طراحی و ساخت آن باید به‌گونه‌ای باشد که محلول آب‌نمک به راحتی از داخل آن عبور کند.

بخش‌ها و قطعاتی که در فرایند تبدیل آب به یخ نقش مهمی دارند را نیز در ادامه بررسی می‌کنیم:

  • وان آب نمک: ورق‌های این وان معمولا از جنس فولاد آلیاژی است. محلول آب شور داخل این وان ریخته شده و به‌گردش درمی‌آید تا فرایند تبرید سریع‌تر انجام شود.
  • قالب‌های یخ: قالب‌های دستگاه یخساز قابل سفارشی‌سازی هستند. حجم این قالب‌ها می‌تواند بین ۵ تا ۵۰ کیلوگرم و ضخامت آن‌ها بین ۱.۲۵ تا ۲ میلی‌متر باشد. جنس آن‌ها نیز از ورق گالوانیزه یا استیل استنلس ۳۰۴ و ۳۱۶ است.
  • جرثقیل: در یخسازهای صنعتی به دلیل حجم و وزن بالای یخ‌ها برای تخلیه آن‌ها از جرثقیل استفاده می‌شود، این کار باعث می‌شود زمان مورد نیاز برای تخلیه یخ‌ها کاهش فراوانی داشته باشد. گفتنی است این قطعه با درخواست مشتری روی یخساز نصب می‌شود و هزینه جداگانه دارد.
  • پرکن خودکار قالب‌ها: بنابه درخواست مشتری و معمولا روی یخسازهای صنعتی نصب می‌شود، این قطعه قالب‌های یخ را به‌طور خودکار و با توجه به تنظیمات انجام شده پر می‌کند و نیاز به دخالت دست در این فرایند را به صفر می‌رساند.
  • چپه‌کن: این قطعه برخلاف پرکن، وظیفه خالی کردن یخ از داخل قالب‌ها را دارد. 
  • کنترل پنل: برای تنظیم دما، زمان یخ‌زنی و سایر عملکردهای دستگاه استفاده می‌شود.

موارد مصرف یخ‌ساز قالبی

موارد استفاده از یخسازهای قالبی متنوع و گسترده است. همان‌طور که گفتیم از این دستگاه در رستوران‌ها، هتل‌ها و انبارهای نگهداری از مواد غذایی و دارویی استفاده می‌شود. همچنین این دستگاه در ایام خاصی مانند اربعین نیز کاربردهای فراوانی دارد و از آن برای خدمت‌رسانی به زوار استفاده می‌شود. در ادامه عمده موارد مصرف این دستگاه را می‌خوانید:

مصارف خانگی
خنک کردن نوشیدنی‌ها، تهیه انواع دسر، استفاده در یخچال‌های سفری و...
مصارف تجاری
رستوران‌ها، هتل‌ها، کافه‌ها، آبمیوه‌فروشی‌ها و ...
مصارف صنعتی
بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، کارخانه‌های مواد غذایی و دارویی و ...
مناسبت‌های مذهبی
خنک کردن آب و شربت در موکب‌ها و حسینیه‌ها، به‌خصوص در ایام محرم و اربعین
یخ قالبی

جدول ظرفیت و تعداد قالب، ساعت یخ‌دهی و برق مصرفی

جدول زیر براساس میانگین دستگاه‌ها و برندهایی که در بازار موجود است تهیه شده است، شما می‌توانید برای اطلاع دقیق از ظرفیت، حجم و میزان مصرف برق یخسازهای قالبی با کارشناسان ما در آرکاکول از طریق تماس با شماره تلفن 09120992457 در ارتباط باشید.

ظرفیت (کیلوگرم)

تعداد قالب

ساعت یخ‌دهی (ساعت)

برق مصرفی (وات)

10

24

24

150

20

48

24

250

30

72

24

350

50

120

24

500

100

240

24

1000

مزایای استفاده از یخساز قالبی

استفاده از یخ‌ساز قالبی مزایای متعددی دارد، از جمله:

  • تولید یخ با کیفیت بالا: یخ‌های تولید شده توسط یخ‌ساز قالبی، شفاف، بدون بو و طعم ناخوشایند هستند و از نظر بهداشتی کاملاً سالم هستند.
  • ظرفیت تولید بالا: یخ‌سازهای قالبی در ظرفیت‌های مختلف موجود هستند و می‌توان از آن‌ها برای تولید مقادیر مختلف یخ در طول روز استفاده کرد. این ویژگی باعث می‌شود تا بتوان از این دستگاه‌ها در مصارف خانگی، تجاری و صنعتی استفاده کرد.
  • مصرف انرژی بهینه: یخ سازهای قالبی مدرن مصرف انرژی بهینه‌ای دارند و به شما در صرفه‌جویی در هزینه‌های برق کمک می‌کنند. با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی، مدل‌های جدید این دستگاه‌ها از سیستم‌های کمپرسور و کندانسور کارآمدتری بهره می‌برند که در نهایت منجر به کاهش مصرف انرژی می‌شود.
  • کاربری آسان: استفاده از یخ‌ساز قالبی بسیار آسان است و نیاز به تخصص خاصی ندارد. اکثر مدل‌های موجود در بازار دارای پنل‌های کنترلی ساده‌ای هستند که به شما امکان تنظیم دما، زمان یخ‌زنی و سایر عملکردهای دستگاه را می‌دهند.
  • قابلیت حمل و نقل: یخ ‌سازهای قالبی در ابعاد مختلف موجود هستند. این دستگاه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به راحتی قابل حمل و نقل بوده و می‌توان در زمانی کوتاه آن‌ها را به محل مورد نظر منتقل یا در آن نصب کرد.
  • قیمت مناسب: یخ‌سازهای قالبی با توجه به مزایای متعددی که دارند، از قیمت مناسبی برخوردار هستند. در مقایسه با سایر روش‌های تأمین یخ، خرید یک یخ‌ساز قالبی با توجه به طول عمر و کارایی آن، می‌تواند یک سرمایه‌گذاری به‌‌صرفه محسوب شود.

نکات مهم در هنگام خرید یخ‌ ساز قالبی

در این بخش به مهم‌ترین نکاتی که در زمان خرید دستگاه یخ ساز قالبی باید توجه کنید اشاره کرده‌ایم.

  • ظرفیت تولید یخ: با توجه به نیاز خود، یخ‌سازی با ظرفیت مناسب را انتخاب کنید. برای مصارف خانگی، یخ‌سازهای با ظرفیت پایین‌تر کفایت می‌کنند، در حالی که برای مصارف تجاری و صنعتی به یخ‌سازهایی با ظرفیت تولید یخ بالاتر نیاز است.
  • نوع یخ: یخ‌سازهای قالبی می‌توانند یخ را در قالب‌های مختلف مانند یخ ساز پولکی، یخ ساز حبه‌ای و ... تولید کنند. نوع یخی را انتخاب کنید که مورد نیاز شما است.
  • مصرف انرژی: به برچسب انرژی دستگاه توجه کنید و یخ‌سازی با مصرف انرژی بهینه را انتخاب کنید. همانطور که اشاره شد، مدل‌های جدیدتر یخ‌ساز قالبی از نظر مصرف انرژی بهینه‌سازی شده‌اند.
  • قیمت: یخ‌سازهای قالبی در قیمت‌های مختلف موجود هستند. با توجه به بودجه خود، یخ‌سازی با قیمت مناسب را انتخاب کنید.
  • برند: برندهای مختلفی در زمینه تولید یخ‌ساز قالبی فعالیت می‌کنند. قبل از خرید، تحقیقات لازم را انجام دهید و برندی معتبر را انتخاب کنید. برندهای معتبر معمولاً از خدمات پس از فروش مناسب و قطعات جانبی باکیفیت برای دستگاه‌های خود برخوردار هستند.
  • خدمات پس از فروش: به خدمات پس از فروش دستگاه توجه کنید و از شرکتی خرید کنید که خدمات پس از فروش مناسبی ارائه می‌دهد. خدمات پس از فروش مناسب شامل مواردی مانند نصب، تعمیر و نگهداری دستگاه می‌شود.

آرکاکول، نماد تجربه و تخصص در سیستم‌های سرمایشی

مجموعه آرکاکول با سابقه‌ای درخشان در طراحی و اجرای انواع سیستم‌های سردخانه‌ای در داخل و خارج کشور، به عنوان تیمی متخصص و توانمند در طراحی و اجرای سیستم‌های سرمایشی شناخته می‌شود. متخصصان آرکاکول با سال‌ها تجربه و اشراف به تمام موارد در این حوزه برای اجرای انواع سردخانه‌ها و خرید قطعات و دستگاه‌ها مانند دستگاه‌های یخ‌ساز یا انواع کمپرسور و کندانسور و... آماده همراهی با شما برای داشتن خریدی آسان هستند.

کافی است با شماره تلفن 09120992457 تماس بگیرید تا از مشاوره و تخصص آرکاکول بهره‌مند شوید.

تماس

سبد خرید فروشگاه
ورود

هنوز حسابی ندارید؟

ایجاد یک حساب کاربری
دسته بندی محصولات
مشاوره رایگان با کارشناسان ما